L’EASD de València acull el festival de cinema MICE
La tercera edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, MICE, promoguda per l’associació cultural Jordi El Mussol, comença el divendres 27 de març amb una cerimònia d’obertura al teatre El Micalet, a les 19 H.
El dissabte i el diumenge, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, EASD, projectarà en el saló d’actes del centre Velluters els curts de la mostra i lliurarà invitacions mitja hora abans del començament.
El festival, que situa a València com a referent mundial de l’educo-comunicació, aposta un any més per fer conèixer el llenguatge audiovisual als més menuts. La MICE neix per portar l’ensenyament fins a les noves tecnologies, imprescindibles per comprendre la imatge i formar a futurs lectors crítics.
La mostra, que va reunir l’any passat més de 10.000 assistents, projectarà en la seva tercera edició, els millors treballs audiovisuals de xiquets i adolescents d’arreu del món tot i mostrant la diversitat cultural i les diferents formes de mirar al món que els envolta.
El programa girarà enguany al voltant de l’audiovisual educatiu dels Estats Units i incorporarà, com a novetat, la competència professional de pel·lícules per a joves de fins a 19 anys.
El MICE comença el dissabte 28 de març al matí, a les 10:00H, amb la secció Ficció EUA i secció Internacional, que continua a les 10:35H. A la vesprada, a les 16:45H, comença la secció de pel·lícules fetes per joves de fins a 19 anys, seguida de la secció Animació EUA, a les 19:20H.
Finalitza el diumenge amb la secció Escolar, a les 10:00H, en la qual es visualitzaran pel·lícules fetes per xiquets i xiquetes fins a 12 anys, juntament amb la secció Animació internacional, a les 12:00H.
Al voltant d’aquestes projeccions s’organitzaran meses rodones, tallers, seminaris, xerrades i conferències, que faran participar tant a xiquets com a adults i professionals. Aquestes jornades d’ensenyament tindran com a protagonistes a Kathleen Tyner, especialista de la Universitat de Texas, i a Lamberto Bava, director de cinema italià, entre altres experts internacionals del cinema i l’educació.
La tercera jornada de la Muestra Internacional de Cine Educativo, MICE, promovida por la asociación cultural Jordi El Mussol, dará comienzo el viernes 27 de marzo con una ceremonia de apertura en el teatro El Micalet, a las 19 H.
El sábado y el domingo, la Escola d’Art i Superior de Disseny de València, EASD, proyectará en el salón de actos del centro Velluters los cortos de la muestra, entregando invitaciones media hora antes del comienzo.
El festival, que sitúa a Valencia como referente mundial de la educo-comunicación, apuesta por seguir transmitiendo, un año más, la importancia de dar conocer el lenguaje audiovisual a los más pequeños. La MICE nace para llevar la enseñanza hasta las nuevas tecnologías, imprescindible para comprender la imagen y formar a futuros lectores críticos.
La muestra, que acogió el pasado año a más de 10.000 asistentes, proyectará en su tercera edición los mejores trabajos audiovisuales de niños y adolescentes de todo el mundo dando a conocer la diversidad cultural y las distintas formas de mirar al mundo que les rodea.
El programa girará, este año, en torno al audiovisual educativo de los Estados Unidos e incorporará, como novedad, la competencia profesional de películas para jóvenes de hasta 19 años.
La muestra arranca el sábado 28 de marzo por la mañana, a las 10:00H, con la sección ficción EUA y la internacional, que continúa a las 10:35H. Por la tarde, a las 16:45H, comienza la sección de películas hechas por jóvenes de hasta 19 años, seguida de la sección animación EUA, a las 19:20H.
Finaliza el domingo con la sección escolar, a las 10:00H, en la que se visualizarán películas hechas por niños/as de hasta 12 años, junto con la sección animación internacional, a las 12:00H.
Alrededor de estas proyecciones se organizarán mesas redondas, talleres, seminarios, charlas y conferencias, que harán participar tanto a pequeños, como a adultos y profesionales, unas jornadas de enseñanza que tendrán como protagonistas a Kathleen Tyner, especialistas de la Universidad de Texas, y a Lamberto Bava, director de cine italiano, entre otros expertos internacionales del cine y la educación.